Ir al contenido principal

Dia de la dona i la nena a la ciència


Hola, bon dia. L'altre dia va ser el dia de la dona i la nena a la ciència i amb motiu d'això vam rebre una exposició de la mà de tres noies que estan fent el doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona (ubicada a Cerdanyola del Vallès).

Elles estaven ficades al món de la neurociència, camp que van utilitzar com a model per les seves explicacions. Vam poder observar que al sector científic hi havien desigualtats entre els gèneres. A mesura que s’exigia més responsabilitat, el percentatge de dones era inferior. També podiem observar el petit nombre de premis Nobel adjudicats a persones del sexe femení.

Resultado de imagen de desigualdad doctorados sexoTot això s’excusava amb varis arguments. Un era que la conciliació familiar impidia obtenir càrrecs més qualificats degut a que els estudis avançats s’acabaven molt tard i entre la falta de guarderies i la retrògada divisió en les tasques familiars. També s’atribuia a les baixes per maternitat.

Personalment, crec que per poder solucionar això s’hauria primer de donar més a la dona, però no degut a una paritat, sinó a uns reconeixements personals sense distinció de sexe. També es podrien invertir més fons públics en ajudar amb la cura del petits en guarderies.

També vull dir que la presentació va ser necessària per la visualització d’aquest gran problema que ens escau a tothom.

Comentarios

Entradas populares de este blog

WarGames

Aquesta pel·lícula, un thriller de ciència-ficció, tracta sobre un  noi que s'infiltra a diferents xarxes amb el seu ordinador i es fica a un programa de guerra dels Estats Units en mig de l'anomenada  guerra freda . Opinió personal La pel·lícula ha estat interessant fins al final. És una mica antiga, però això no li treu qualitat. La recomano personalment. 8,5/10 Aspectes a parlar Els seus actors principals són dos joves (als 80):  Matthew Broderick i  Ally Sheedy. També intervé bastant el  Dabney Coleman, fent de Capità General. Aquesta pel·lícula té vàries moralitats . Podem observar el debat de la substitució de l'home per la màquina i l'absurda que és la competició per obtenir les millors armes, que poden portar a la destrucció de la societat. Ha estat guardonada amb un premi Saturn al Millor Director, un BAFTA al Millor So i un Eddie al Millor Muntatge. Poc més puc dir. Espero que us hagi agradat aquesta entrada.  P.D.: Sembla que es veu